Dag9 - citron te

Här finns minnsan inte mycket att göra och alla är upptagna med sitt idag så jag får helt enkelt sitta här med mig själv. De enda jag har fått göra idag va att lägga ihop massor med papper som dom sedan skulle sätta ihop til häften, men jag är alldeles för snabb de gick på en halvtimme bara. Så efter det har jag ätit salami macka med brieost, mmmm den gjorde du bra mamma! Sen har jag kollat igenom alla sidor jag har och vet, alla bloggar och ja allt. Ändå är klockan bara 20 över och jag har ont i rumpan utav allt sittande. Jaja nu ska jag vell gå och hämta en till kopp te, glo vidare på lite onödiga sidor vänta på att klockan tickar på och sedan när jag äntligen har slutat så ska jag gå ut och njuta av helg och sol !
Och just de ni fick ingen uppdate igår för att jag inte va här då haha.

Dag8 - dålig skrivare och tårta

Fikafanny är på topp mumsade nyss i min en tårtbit, ohja här får vi tårtor och bullar nästan varja dag! Ja dagen har gått otroligt långsamt iaf, har inte haft något speciellt att göra. Men men vissa dagar kommer nog bli så. Fick iaf i uppdrag att göra ett upplägg i indesign på alla mina bilder och printa ut det, det blev 14 sidor med bilder och de tar grymt lång tid. Stackars magnus väntar på en grej som ska komma ut men de är bara mina saker som rullar på de tar typ 10 min för varje bild att komma ut också, segtsegt. Ska bara vänta på att mina papper ska komma ut sen åker jag hem (:

Dag7 - fetisdag

Jag slutar om 10 min så nu slänger jag upp en snabb resume utav dagen innan jag kilar in till stan. Idag har jag klätt in en kartong med fyrverkerier, fotat den och sedan lagt in den i photoshop och redigerat den och sedan klistrat in den in i ett in design dokument som sedan ska li en katalog. Mycket roligt att jag fick sånt stort uppdrag idag tycker jag och inte bara fått sitta och stirra in i en vägg. Hoppas det blir lika kul imorgon nu ska jag trycka i min en semla de e ju faktiskt fetisdagen !


Dag6 - en trött måndag

Ja nu sitter jag här på praktiken idag vi lyssnar på nått sjukt radio program där dom berättar massa äckliga saker. Idag har jag suttit här vid datan hela dagen och redigerat göteborgs bilderna. Fick vara med anki en stund och fick sätt in papper i pärmar. Åt en skagen och en köttbulle macka till mat, de va mumsigt. Nu är jag riktigt rastlös och börjar se fyrkantigt, men det är bara 20 min kvar till jag får sluta !

kärlek


Dag5 - helgen är här !

Veckan gick fort, skönt med lite helg och sova länge. Idag visade jag mina Göteborg bilder för Sören han gav mig tummarna upp och sen fick jag sitta och redigera dom lite. Klockan 12 blev de smörgåstårta me massa räkor, mumma. Efter jag hade käkat så gick jag ut för att fota lite julkort som dom ville ha, dock hitta jag inte mycket att ta kort på fast jennifer försökte hjälpa till. Nu är de helg iaf, ses på måndag !

Dag4 - plastfickor

När jag hoppade in i hissen imorse och skulle åka uppåt så drog jag en snabb koll i spegeln. Tofsen va lite slarvig så jag ställde mig för att göra om den, då helt plötsligt åkte hissen ner igen för det va nån som tyckte på den och mannen som hoppade in i hissen på entreplan kollade lite konstigt på mig när jag tryckte på uppåt knappen igen haha. När jag kom in så satt Sören i möte berättade en tjej som hette Anki, så jag skulle få vara med henne. Vi gick in på tryckeri avdelningen när dom där AS stora skrivarna finns, dom väsnas som fan också. Hade jag någon mobil att lyssna på musik med? oh nej. Ja där inne fick jag som uppgift att rensa gamla fakturor, alla fakturor sparas i 3 år och sedan slängs dom. Så jag fick ta upp en stor plast fika, i den finns det olika saker självklar en faktura då, sen massa papper, kanske några negativ eller plåt. Plastfickan skulle tömmas på allt, jag fick mig en stol att sitta på iaf tur va vell det annars hade jag aldrig orkat stå där. Anki va en skön prick som babblade på massor, jag fick reda på att hon hade en son som hette Andreas "adde", han gick på nti, hon va skild från sin man och hon åt inte räkor och nötter för då kliade i hennes hals. Efter 4 timmar hade jag hade blivit klar med den stora bunten som gick mig till midjan från början så hade jag sjukt ont i ryggen efter att fått böja mig hela tiden så jag gick ut och sträckte på mig lite och letade reda på Sören, han hade inget som jag kunde göra så jag fick få in och fota lite i studion igen, sen efter en timme fick jag sluta. Imorgon severas det smörgåstårta så då kan dom räkna med mig !


Dag3 - plåta göteborg

Ja idag blev det en liten sovmorgon, sedan skulle jag gått ut på stan och plåtat Göteborg för ett fotoprojekt jag fick igår. Men när jag tittade ut genom fönstret så snöar det?! Tur att man har en snäll mamma, hon körade runt mig i hela stan så jag fick plåtat massa sevärdigheter så som läppstiftet,liseberg, hamnen olika kyrkor och avenyn. Dock var det väldigt grått väder och jag tyckte bilderna blev super tråkiga. Jaja inte mycket jag kunde göra åt det så hoppas Sören gillar dom ändå. Efter några timmars plåtande så avslutade vi det hela på feskekyrkan, köpte varsin räksallad och åkte hem. Nu ska jag sätta mig och rensa bland alla bilderna, tjing !


Dag2 - hasselblad

Jag lyckades hitta vägen hela själv, när jag kom in till Sören och Jenny hade dom fixat ett eget skrivbord till mig det tyckte jag var mycket hjärtligt. Peter hade lyckats skicka dit nån liten hårddisk eller vad det nu var så jag fick min egna lilla dator. Eller ja lilla kanske man inte ska kalla skärmen den va från 90 talet skulle jag tro, ingen plattskärm ska ni veta, men jag överlever. Det fanns inga riktiga uppgifter till mig ännu så jag fick sitta och sortera bilder ur en bildbank, högupplösta lågupplösta och dubletter, det tog cirkus 3 timmar. Sen fick jag gå på äventyr och leta efter någonstans att köpa en macka för magen kurrade. Efter lite spring runt svingeln hitta jag ett fik, salamimacka helt okej, gick tillbax och invigde fikarummet med min macka och en kopp äckligt maskin kaffe. Efteråt såg jag att dom hade te, inte okej att  jag missade de, stolarna va förresten hårda, inget som våran fikasoffa i skolan. När jag var klar med det så blev jag även klar med sorteringen och så jag fick gå in i fotostudion där dom hade en Hasselblad, den va inte fel, inte fel. Så där inne fick jag stå och plåta lite allt vad jag hittade. Sedan fick jag gå hem, tack för idag slut för idag.


omg

snabb info, DOM HAR ETT FIKA RUM HÄR !

Dag1 - tio minutare

Ja idag var som sagt första dagen, började dagen segt och låg och snozade tills kl 9. Jag gick runt och latade mig åt frukost och fixade iordning mig, sen hämtade mamma upp mig så bar det av mot svingeln och inform trycket. Efter lite vel så lyckades vi hitta en skylt som det stod inform tycket på så där gick vi in. Där inne fanns massor med konstiga korridorer och trappor och jag tänkte att nu e morsan helt ute och cyklar här kan det inte vara. Men efter lite till vel så hittade vi rätt dörr, vi gick in. Möttes av en rakad man som kollade förvirrat på mig och jag kollade förvirrat tillbax men mamma hon tittade mest förvirrat av alla för helt plötsligt hade hon fått hjärnsläpp och visste inte vad killen som jag skulle vara hos hette hon changsade hejvildt "Göran kanske?" rakade killen skakade på hövvet "nej finns ingen sån här", mamma va snabb på "Anders då?" han skakade igen "nej ingen Anders". Men mamma hon gnuggade sina geniknölar ännu en gång "Beck han hette nått med Beck", Då ropar den rakade på någon och ut kommer..en tjej? men mamma va helt säker på sin sak de va en kille jag skulle till på "reklam". Den rakade sken upp "AHA! SÖREN!" och mamma i sin söta lila mössa sken upp bredvid "JA SÖREN VA DE!!", men så skakade den rakade på hövvet igen och nu började jag undra.."nej sören han är inte här" sa han. "Näheeee?! men vad ska vi göra då då?!" frågade jag. Men den rakade var snäll han visade mig in till Sörens högra hand och vapendragare Jenny, hon va en trevlig och glad prick som berättade att Sören han va pappa-ledig idag, så de fanns inget för mig att göra men jag kunde få sitta och svara i telefon, men jag kände att nej så erfaren är jag inte ännu. Så hon välkomnade mig tillbax imorgon och då skulle jag få saker att göra. Sen gick jag och mamma, denna gången gick vi genom huvud ingången och inte den vägen där alla varor leverarades.

Presentation

Kanske skulle man slänga in en snabb presentation, ja detta är Fanny Siggelin även kallad "fikafanny"s blogg som jag ska ha under dom 5 kommande veckorna. Här kommer jag uppdatera er dagligen om min praktik som jag gick ut på idag. Jag ska alltså ut på okänt vatten, lämna trygga c-huset i ale gymnasium och vara på ett ställe som heter Inform Trycket. Vad jag kommer ha för uppgifter är ännu okänt men som sagt, följ med på min resa så får ni se vad som händer !


RSS 2.0